Landstede Groep
Haal meer uit jezelf
bij VC Hardenberg

Vechtdal College Hardenberg

Het Vechtdal College in Hardenberg is een christelijke middelbare school voor iedereen. Al onze leerlingen zijn anders. En daarom gaan we uit van verschillen. We zien jou zoals je bent, denken verder dan de standaardoplossing en durven van dromen doelen te maken. Zo haal je meer uit jezelf.

School voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium

We zijn een echte streekschool. Elke dag komen er zo’n 1600 leerlingen uit Hardenberg en omstreken naar ons toe. Van buiten lijkt ons schoolgebouw groot, maar binnen merk je daar niets van. Omdat je lessen volgt in je eigen, vertrouwde vleugel, word je gezien. En krijg je alle ruimte om meer uit jezelf te halen.

BVW8550 Bewerkt
Uitdagende vaklessen

Op onze school krijg je vaklessen van tachtig minuten. Dat lijkt lang, maar de tijd vliegt voorbij. Door de lesstof steeds op een andere manier aan te bieden, dagen we je uit. Op die manier doe je nieuwe kennis op, vaak zonder dat je het zelf doorhebt. En ontwikkel je allerlei vaardigheden, zoals samenwerken, creatief denken en problemen oplossen.

Vrijheid tijdens flexlessen

Het begin en eind van de dag staan in het teken van flexlessen. Heb je moeite met bijvoorbeeld Engels of natuurkunde? Dan ga je naar een docent voor extra uitleg. Ook kun je een vak volgen bij de VC-academie. Van Spaans tot sport, er valt van alles te kiezen. Wil je liever huiswerk maken of voor een tentamen leren, dan biedt het stilte-uur uitkomst.

Zit je in
groep 8?

Dan is het een belangrijk jaar voor jou! Nu je bijna klaar bent op de basisschool, sta je voor de uitdaging om een middelbare school te kiezen. Best lastig. En daarom helpen wij je op weg.

“Ik ben
blij met mijn keuze
voor deze school.“

Nu op het Vechtdal College

GGD Gezondheidsonderzoek

GGD-onderzoek naar gezondheid leerlingen

12 september 2023

Vechtdal College Hardenberg doet mee aan landelijk GGD-onderzoek naar gezondheid onder leerlingen klas 2 en klas 4

Lees meer
Geslaagd

Hoera! Geslaagd!

14 juni 2023

De examenuitslagen zijn vanmiddag bekend gemaakt.

Lees meer
Compliment

Jouw kind heeft jou nodig

9 juni 2023

Een filmimpressie van de thema-avond van 25 mei 2023.

Lees meer
C08002632 1750X1285

Aanschaf laptop

8 juni 2023

Binnenkort ontvangt u van ons een informatiepakket waarin u alle informatie treft om uw kind(eren) een goede start op onze school te laten maken na de zomer. Hierbij informeren we u alvast over één onderwerp specifiek: de laptop.

Lees verder
Examenuitslagen Afwachten

Spannend...

30 mei 2023

Examens eerste tijdvak afgerond.

Lees meer
Vuurkorf

Trots!

30 mei 2023

Soms zien we projecten voorbij komen, daar moeten we gewoon over vertellen!

Lees meer