Landstede Groep

Hulp bij het kiezen

Heb je extra hulp nodig bij het keizen van je profiel, je vakkenpakket of wat je gaat doen als je je diploma hebt? Wij geven jou de begeleiding die bij jou past!

Keuzebegeleiding

Tijdens de schoolloopbaan maakt een leerling een aantal keuzes:

  • Welk profiel of vakkenpakket kies ik?
  • Wat ga ik doen na het Vechtdal College?

Vakdocenten helpen en geven steeds adviezen, de coach begeleidt dit proces. Toch blijft het kiezen van de juiste richting soms moeilijk en daarom krijgt de leerling ondersteuning van de decaan. De decaan is verantwoordelijk voor het hele keuzeproces.
De schooldecaan is een docent, die leerlingen begeleidt bij de talrijke keuzemomenten tijdens hun schoolloopbaan en bij de weg naar die keuzemomenten. Hij geeft voorlichting aan ouders en onderhoudt de contacten met de vervolgopleidingen.

Decanen vmbo:
Mevr. Z. Bruins-Ouwinga
e-mail: zbruins@vechtdalcollege.nl
Dhr. M. Hamstra
e-mail: mahamstra@vechtdalcollege.nl

Decaan havo/vwo:
Dhr. L. Ridderbos
e-mail: lridderbos@vechtdalcollege.nl

 

Van vmbo-4 naar havo-4

Voor de overgang van vmbo-4 naar havo-4 is een regeling opgesteld, die past binnen het doorstroomrecht overstap van vmbo naar havo (augustus 2020). De regeling kan hieronder worden gedownload.

Overstapregeling van vmbo-4 naar havo-4

Contact
Als een leerling van vmbo-TL wil doorstromen naar havo-4 moet als eerste contact worden opgenomen met de decaan vmbo. Dat zijn in Hardenberg mevr. Z. Bruins-Ouwinga en de heer M. Hamstra.