Landstede Groep

GGD IJsselland

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig te kunnen opgroeien. Daarom komt de GGD regelmatig bij ons op school langs voor onder andere gezondheidsonderzoeken. Ook ondersteunt de GGD ons bij (zorg)vragen.

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig te kunnen opgroeien. De Jeugdgezondheidszorg is door de gemeenten gevraagd ouders en kinderen daarbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld door gezondheidsadviezen te doen en adviezen en vaccinaties te geven. De jeugdarts, jeugdverpleegkundige en doktersassistenten denken graag mee.

Veel ouders kennen de GGD al van het consultatiebureau of de basisschool. In de 2e en 4e klas van het voortgezet onderwijs komt de GGD in de klas voor een gezondheidsonderzoek. De leerling ontvangt hier van tevoren informatie over via de post. Op school vullen de leerlingen de digitale vragenlijst ‘Jij en je gezondheid’ in. Hierin staan vragen over gezondheid, eten, bewegen, seks, roken, drinken en drugs maar ook of iemand lekker in zijn vel zit. Daarnaast meet en weegt men de leerlingen.

Na het invullen van de vragenlijst krijgen de leerlingen meteen een paar adviezen. Ze kunnen doorklikken naar betrouwbare bronnen op het internet. Soms wordt een leerling uitgenodigd voor een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Speciaal voor jongeren is er de website www.jouwggd.nl. Hierin staat informatie over gezondheid en alles wat hiermee samenhangt. Ouders die ergens aan twijfelen, kunnen bellen of mailen. Of binnenlopen zonder afspraak tijdens het inloopspreekuur.
Meer daarover leest u via onderstaande link:
https://www.ggdijsselland.nl/scholen-kindercentra/jeugdgezondheidszorg-op-school/voortgezet-onderwijs/