Landstede Groep

Tips

Tips voor ouders!

Opvoeden met social media - ervaringsverhalen

Hoe doen andere ouders dat? (bron: mijnkindonline.nl)
Deel 1 van ervaringsverhalen van andere ouders over opvoeden en social media.
Deel 2 van ervaringsverhalen van andere ouders over opvoeden en social media.

Wat doen jongeren op social media? - uitkomsten van een onderzoek

CNN-presentator Anderson Cooper onderzocht wat jongeren zoal doen op Facebook, Twitter en Instagram. De resultaten van hun analyse van zo’n 150.000 posts zijn gevat in de documentaire Being13: Inside The Secret World of Teens.

Cyberpesten - tips voor ouders

De website Pschychogoed heeft tips om te voorkomen dat je kind last krijgt van cyberpesten.

Online privacy

Tieners blijken mediawijzer en zich meer bewust van hun online privacy dan vaak wordt gedacht. Wel blijkt er bij tieners soms gebrek aan kennis over de privacy-instellingen op sociale media zoals Facebook. Een interessant onderzoek onder 1700 jongeren tussen 12-17 jaar (bron: mijnkindonline.nl)

Beeldschermverslaving

Voorkom beeldschermverslaving. De website mijnkindonline.nl geeft een aantal tips:  http://mijnkindonline.nl/artikelen/voorkom-een-beeldschermverslaving

Instagram

Hoe houden we ongure types ‘buiten de deur?’ De gaming-website XGN schreef een mooi artikel:  https://www.xgn.nl/instagram-app-tips-voor-ouders/all

Afkortingen

Welke afkortingen gebruiken jongeren op Whatsapp en andere social media? Info.nu geeft een opsomming van de meest voorkomende afkortingen. (NB: Deze lijst is niet volledig)

Grooming

‘Grooming’ is de term die gebruikt wordt voor het digitaal benaderen van kinderen voor seksueel contact. Grooming is in Nederland verboden. Wat je kunt doen als opvoeder en antwoord op andere veelgestelde vragen vindt u in dit artikel (bron: mediawijsheid.nl)

Sexting

Er is sprake van sexting als een persoon een naaktfoto van zichzelf of erotisch tekstbericht stuurt naar een ander persoon. Sexting is een combinatie van twee Engelse woorden: sex en texting (= sms-en). De website mediawijsheid heeft waardevolle tips en geeft handreikingen hoe u met uw kind in gesprek kunt gaan over dit onderwerp.