Landstede Groep

Leerlingen

Als jij je fijn voelt op school, kun je ook beter leren. Daarom hebben we een aantal belangrijke zaken op een rij gezet zodat jij snel kunt starten. Ook hebben we met elkaar schoolafspraken gemaakt. En wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Deze vind je in het leerlingstatuut. Natuurlijk vinden we het ook belangrijk om van jou te horen wat je van onze school en ons onderwijs vindt. Dit kan in het leerlingenpanel.

Info voor een snelle start

Voor een snelle start heb je een laptop en een iPad nodig. Je moet ze bestellen, en accounts en wachtwoorden aanmaken. Ook belangrijk om te weten: wat zijn de gebruikersvoorwaarden?

BVW8662 Bewerkt

Rooster en lestijden

We werken met een rooster van 75 minuten. In leerjaar 1 en 2 eindigen de lessen eerder zodat je daarna nog tijd is om met je coach te praten.

Schoolregels en verwachtingen

Op het Vechtdal College Dedemsvaart hechten we waarde aan een goed leef- en leerklimaat op school. Daarom werken we op school met schoolbrede afspraken. Alle verwachtingen hebben betrekking op onze drie pedagogische kernwaarden: Veiligheid, Respect en Verantwoordelijkheid.

BVW8751 Bewerkt

Rechten en plichten

Wil je weten wat je rechten en plichten zijn? In het leerlingstatuut staat een overzicht van die rechten en plichten, zoals docenten en leerlingen van het Vechtdal College Dedemsvaart die moeten naleven.

Bekijk hier het leerlingstatuut.

2020 2021 2021 2022 Leerlingstatuut Vechtdal College 1

Leerlingpanels

Al jaren een vast begrip op het Vechtdal College Dedemsvaart: het leerlingpanel. Met het leerlingpanel voeren we panelgesprekken. We vinden het erg belangrijk dat we luisteren naar onze leerlingen en dat we ze een plek bieden om hun mening over school te uiten. Zo kunnen we meten of zij ons onderwijs en onze school ervaren zoals wij beogen.

BVW8790 Bewerkt