Landstede Groep

Mavo

Ga je na het tweede leerjaar verder op de mavo, dan kun jij je hele middelbareschoolcarrière in Dedemsvaart blijven! Op de mavo krijg je een gedegen theoretische opleiding die aansluit op de hoogste niveaus van het mbo. Daarnaast kun je met de mavo doorstromen naar de havo. Alle leerlingen kunnen een zevende vak kiezen, zo heb jij meer uitdaging en kans om te slagen. Ook de aansluiting op de havo is dan beter, daar doe je examen in zeven vakken.

De theoretische leerweg (tl) is een richting waarbij de leerling vooral theorie volgt. Op onze school noemen we dit dus de mavo. Je krijgt veel algemeen vormende vakken. Het vakkenpakket stemmen we af op de vervolgopleiding die je gaat doen.

Leerjaar 1 en 2

De eerste twee leerjaren zit je in een mavo/havo-klas. In deze twee jaar kun je laten zien of je in leerjaar 3 verder gaat met de mavo of de havo.

Leerjaar 3 en 4

Wanneer je verder gaat op mavo-niveau, dan kun je op onze school een profiel kiezen dat bij je past en je mavo-diploma halen. Met dit diploma kun je naar het mbo (niveau 3 of 4).

Het gaat om de volgende profielen:

  • Techniek
  • Zorg en Welzijn
  • Economie 
  • Groen

Als op je cijferlijst die je bij het diploma krijgt hele goede cijfers staan, dan kun je met je mavo-diploma alsnog naar de havo. Je komt dan in de vierde klas van de havo. Deze leerroute kun je volgen op onze locaties in Hardenberg en Ommen.