Landstede Groep

Basis

In de onderwijsroute basis en kader worden er naast de kernvakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde, de wereldoriënterende vakken steeds meer praktischer ingevuld.

De onderwijsroutes basis en kader kun je bij ons op school afmaken.

In de onderwijsroute basis vullen we naast de kernvakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde, de wereldoriënterende vakken steeds meer praktischer in. De praktijklessen geven we in speciaal daarvoor ingerichte lokalen. Er is veel aandacht voor oriëntatie op de beroepen door stages en het bezoeken van verschillende bedrijven en instellingen. Je neemt ook deel aan activiteiten in de omgeving van de school om dienstbaar te zijn naar anderen. Zo is er een samenwerking met ver­zorgingshuis Van Dedem Marke en met Natuurwerkgroep De Reest. Leren buiten school hoort er dus echt bij!

Na leerjaar 2 kies je voor het profiel Zorg en Welzijn of Dienstverlening en Producten. Beide profielen kenmerken zich door een brede oriëntatie en inhoud zodat aansluiting op het mbo niveau 2 gewaarborgd is.

Leerjaar 3 en 4

In leerjaar 3 kies je ook zelf uit het aanbod aan keuzevakken, bijvoorbeeld: 'Het Sportcentrum', 'Robotica',  'De Wereldkeuken', 'De Beautysalon' of 'Geüniformeerde beroepen'. Zo kun jij je keuze laten aansluiten bij de opleiding die je binnen het mbo wilt gaan volgen. Op die manier ontdek je steeds meer waar je goed in bent en wat je leuk vindt!

Om echt te ervaren wat een beroep inhoudt, ga je  in leerjaar 3 en 4 op stage bij een bedrijf of instelling. Daar maak je kennis met het leren in de praktijk.