Landstede Groep

Onderwijs

Voor ons is iedere leerling uniek. Jij dus ook! Dat betekent dat je recht hebt op een persoonlijke benadering en begeleiding. Daarom bieden we onderwijs dat ertoe doet en streven we naar maatwerk. We gaan uit van verschillen tussen leerlingen in leeftijd en competenties. Kinderen hebben in de eerste plaats recht om gekend te worden en zich veilig te voelen. Vanuit die veiligheid kun jij je talenten maximaal ontplooien.

Onze visie

Het Vechtdal College Dedemsvaart is een open christelijke school. Leerlingen werken aan een portfolio en aan een plusdocument. Het plusdocument is een opsomming van aspecten van brede vorming. Het laat zien hoe een leerling zich heeft ontwikkeld naast het normale schoolprogramma waarmee hij een diploma behaalt. De kernwaarden van de school zijn verantwoordelijk, nieuwsgierig en talentbewust. Maar wat is dat dan?

Coaching

Bij ons op school combineer je het vaste lesprogramma met een flexibel en persoonlijk programma. Daarbij mag jij, met hulp van je coach, zelf keuzes maken.

BVW8771 Bewerkt

Academies

Binnen de academie prikkelen we je nieuwsgierigheid en kun jij je talenten benutten of vergroten.

BVW8897 Bewerkt

PlusTijd!

Op de vrijdagmiddag is het PlusTijd, Dan ga je aan de slag met je talent en bereid jij je voor op een ‘grande finale’. Dit doe je onder begeleiding van gepassioneerde docenten. Je kunt kiezen uit vijf thema’s: Sport+, Theater+, Atelier+, Groen+ en VechTech+.

BVW8961 Bewerkt

Plusdocument en LOB-dossier

Het plusdocument is een opsomming van aspecten van brede vorming. Het laat zien hoe jij je hebt ontwikkeld naast het ‘normale’ schoolprogramma waarmee je een diploma behaalt.

BVW8624 Bewerkt

Verlengde brugperiode

Wij werken met een tweejarige brugperiode. Uit ervaring weten we namelijk dat het kie­zen van een juiste leerroute lastig kan zijn. Bij ons kun je die keuze nog even uitstellen, zo krijg je volop kansen en uitdagingen. In de loop van leerjaar 2 bepalen we samen met de coach en de vakdocenten wat de juiste leerroute is voor  leerjaar 3 en verder.

BVW8763 Bewerkt

Verlengde lessen

Iedereen leert anders en verwerkt de leerstof op een andere manier. Lessen van 75 minuten bieden ons de mogelijkheid om beter aan te sluiten bij de verschillen tussen onze leerlingen. Bijkomend voordeel:  er zijn weinig leswisselingen waardoor er meer rust is in de school.

BVW8795 Bewerkt

Gezond en duurzaam

Het Vechtdal College Dedemsvaart doet veel voor de gezondheid van leerlingen. Ook willen we graag de vele facetten van duurzaamheid meegeven aan de generatie van de toekomst.