Landstede Groep

Begeleiding

Heb je wat extra hulp nodig? Je coach en veel deskundigen staan voor je klaar. Je kunt bijvoorbeeld begeleiding krijgen bij het maken van huiswerk, het kiezen van een vervolgopleiding of persoonlijke problemen.

Persoonlijke begeleiding

Soms heb je wat meer begeleiding nodig. Dan is het fijn als er iemand is die je kan helpen.

Training sociale vaardigheid

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best spannend. Je krijgt te maken met een nieuw leersysteem, verschillende docenten, andere lokalen. Hoewel de meesten snel wennen aan hun nieuwe leventje, gaat het de eerste tijd soms met vallen en opstaan.

Kun jij je draai niet vinden op school? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Weet je niet goed hoe je moet reageren op klasgenoten? Dan kun je een training sociale vaardigheden volgen. In deze training onderzoek je je eigen gedrag in omgang met anderen en leer je hoe je anders kunt reageren. Je zelfvertrouwen groeit van zo’n training! Je kunt je aanmelden via je coach.

Training leren omgaan met faalangst

Een verhaal voor de klas presenteren, een mondelinge overhoring krijgen of een spreekbeurt houden. Daar krijg je soms wel eens de kriebels van in je buik. Dat soort spanning is normaal. Maar als je er slapeloze nachten van hebt, wordt het een ander verhaal. Misschien heb je wel last van faalangst. Daar is wat aan te doen!

In de eerste klas kun je bij ons een training volgen om beter te leren omgaan met faalangst. Na acht lessen is je zelfvertrouwen gegroeid en kun je beter omgaan met spanningen. Je kunt je aanmelden via je coach.