Landstede Groep

Leerlingpanels

Al jaren een vast begrip op het Vechtdal College Dedemsvaart: het leerlingpanel. Met het leerlingpanel voeren we panelgesprekken. We vinden het erg belangrijk dat we luisteren naar onze leerlingen en dat we ze een plek bieden om hun mening over school te uiten. Zo kunnen we meten of zij ons onderwijs en onze school ervaren zoals wij beogen.

Uit elke klas nemen twee leerlingen zitting die de klas vertegenwoordigen. Zij praten met twee docenten over hoe het gaat op school. We hebben het over de sfeer op school, de schoolafspraken, coaching, de 75 minuten lessen, keuzewerktijd (KWT), academies, PlusTijd en wat er nog meer ter sprake komt.

We noemen geen namen van docenten of klasgenoten. Zo houden we het gesprek veilig voor iedereen. We luisteren goed naar elkaar en iedereen komt aan bod.

Leerlingen vinden het fijn dat hun mening gehoord wordt. De feedback die wij ontvangen wordt altijd terug gegeven aan het docententeam, zodat zij hier mee aan de slag kunnen. Goede ideeën waarderen we en voeren we waar mogelijk uit. Zo brengen we ons onderwijs samen verder!