Landstede Groep

PlusTijd!

Op de vrijdagmiddag is het PlusTijd, dan ga je aan de slag met je talent en bereid jij je voor op een ‘grande finale’. Dit doe je onder begeleiding van gepassioneerde docenten. Je kunt kiezen uit zeven thema’s: Sport+, Theater+, Atelier+, Groen+, Horeca+, VechTech+ of Fun+.

Je kiest op basis van talent, maar het kan ook op basis van nieuwsgierigheid naar iets anders, maar jij bent altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes en het leren. De coach begeleidt en bepaalt uiteindelijk weer samen met jou of het tot een prestatie heeft geleid die vermeld wordt op het plusdocument.

Het plusdocument is een opsomming van aspecten van brede vorming. Het laat zien hoe jij je hebt ontwikkeld naast het ‘normale’ schoolprogramma waarmee je een diploma behaalt.

Het verschil tussen PlusTijd! en academies is dat de nadruk bij academies op de kennis ligt. Je kiest een academie omdat je je wilt verdiepen in een bepaald onderwerp. Bij PlusTijd! ligt de nadruk op vaardigheden. Je kiest op basis van talent en zet dit in om een van tevoren bepaald doel te bereiken.

Tijdens PlusTijd! op vrijdagmiddag kun je kiezen uit: Vechtech, Theater, Sport, Atelier, Horeca, Groen of Fun.

De keuze is reuze! Je sluit het einde van het schooljaar af met bijvoorbeeld een wedstrijd, expositie, voorstelling of diner.