Landstede Groep

Leren met iPad of laptop

Omdat kennis van digitale middelen belangrijk is voor jouw toekomst, kun je tijdens de lessen met een laptop of een iPad werken. 

Het Vechtdal College staat midden in een veranderende wereld. Daar zijn we ons bewust van en we werken dan ook met een gevarieerd en activerend onderwijsaanbod om onze leerlingen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst.

We hebben oog voor de technologische ontwikkelingen om ons heen en gebruiken deze om onze leerlingen te helpen hun plek te veroveren in de moderne, snel veranderende wereld. Om dit te bereiken, zetten we onder andere laptops in in de lessen. Technologie en het gebruik van technologie is echter geen doel op zich. Het is wel een zeer belangrijk middel om het onderwijs betekenisvol, toekomstgericht en beter te laten aansluiten op onze leerlingen. De laptop is daarin in onze ogen een waardevolle manier om leren op maat (en de daarbij horende kennis en vaardigheden) beter aan te sluiten op het leren van de leerling.

Op het Vechtdal College gebruiken we Windows-laptops in onze lessen. Op deze pagina hebben we de mogelijkheden voor u op een rij gezet zodat u precies weet wat we van u verwachten.

Welke keuze heb ik in de aanschaf van een laptop?

U heeft twee keuzes: u schaft zelf een laptop aan óf u maakt gebruik van de opties die we als school benoemen. Als ouder heeft u altijd zelf de keuze om een laptop aan te schaffen. Wij kunnen u niet verplichten de laptop aan te schaffen die wij voorstellen, maar er wordt wel van u verwacht dat de eigen laptop in dat geval voldoet aan de volgende minimale vereisten: Windows11 – nieuwste Ryzen 3 (AMD) of vergelijkbaar/nieuwste Intel i3/i5 – 8 GB RAM – 256 SSD – 13 Inch Full HD – eventueel met touch.

Als u kiest voor de aanschaf van een eigen laptop, bent u zelf verantwoordelijk voor een verzekering en garantie. Dat betekent ook dat het bij reparatie niet mogelijk is om gebruik te maken van een leenlaptop van school.

De andere optie is dat u kiest uit één van de opties die u via Signpost kunt bestellen. Met Signpost hebben we afspraken gemaakt over de prijs en de voorwaarden. Signpost is een grote speler op de markt en heeft veel ervaring met laptops in het onderwijs. Bovendien biedt Signpost uitstekende voorwaarden voor de gebruikers van de laptops. Het contact heeft u ook direct met Signpost, al helpen we u door eventuele reparaties en leveringen op school plaats te laten vinden (dit kan óók thuis).

Bij deze optie heeft u de keuze uit een aantal toestellen (met verschillende prijzen) waarbij we als school zeggen dat het goede en geschikte toestellen zijn voor uw kind. Tevens zit bij deze aanschaf service en onderhoud inbegrepen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. We berichten u zodra de webshop voor het komend schooljaar open staat, zodat u goed en tijdig kunt afwegen voor welke laptop u wilt gaan.

Meer informatie nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de heer G.C.L. Knol, Senior-Adviseur Onderwijs, IT & Organisatie, via e-mailadres laknol@vechtdalcollege.nl.

Ouder(s)/verzorger(s) voor wie de aanschaf van een elektronisch apparaat een financieel probleem oplevert, kunnen voor hun kind een apparaat in bruikleen krijgen.