Landstede Groep

Begeleiding

Bij ons sta je er nooit alleen voor. Zo begeleidt een persoonlijke coach je bij alle stappen die je zet. En heb je extra hulp nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie? Dan kun je terecht bij ons team van specialisten. We doen er alles aan om je te ondersteunen, zodat jij je doel bereikt. Samen komen we verder. Vaak kun je meer dan je denkt!

Persoonlijke begeleiding

De coach en de leerlingbegeleider zijn er voor je persoonlijke begeleiding en om je te helpen bij persoonlijke problemen. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid. Samen vormen zij de de spil in jouw schoolloopbaan op het Vechtdal College Ommen.

DSC 4897

Passend onderwijs

Bij ons sta je er nooit alleen voor. Zo begeleidt een persoonlijke mentor je bij alle stappen die je zet. En heb je extra hulp nodig vanwege bijvoorbeeld dyslexie? Dan kun je terecht bij ons team van specialisten. We doen er alles aan om je te ondersteunen, zodat jij je doel bereikt. Samen komen we verder. Vaak kun je meer dan je denkt!

DSC 4968

Training leren omgaan met faalangst

Een verhaal voor de klas presenteren, een mondelinge overhoring krijgen of een spreekbeurt houden, je krijgt er soms kriebels van in je buik. Dat soort spanning is normaal. Maar als je er slapeloze nachten van hebt, wordt het een ander verhaal. Misschien heb je last van faalangst. Daar is wat aan te doen! In de eerste klas kun je een training volgen om beter te leren omgaan met faalangst. Na acht lessen heb je meer zelfvertrouwen en kun je beter omgaan met spanningen.

Training sociale vaardigheid

Voor veel kinderen is de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs heel spannend. Je krijgt te maken met een nieuw leersysteem, verschillende docenten, andere lokalen. Hoewel de meesten snel wennen aan hun nieuwe leventje, gaat het de eerste tijd soms met vallen en opstaan.

Kun jij je draai niet vinden op school? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Weet je niet goed hoe je moet reageren op klasgenoten? Dan kun je een training sociale vaardigheden volgen. In deze training onderzoek je je eigen gedrag in omgang met anderen en leer je hoe je anders kunt reageren. Je zelfvertrouwen groeit van zo’n training!

DSC 5300 (1)

PlusPunt

Heb je extra hulp nodig? Dan kun je terecht bij PlusPunt: een vaste plek op school waar we je opvangen en begeleiden. Je kunt hier aan de slag met je schoolwerk, hebt er gesprekken met je begeleider, krijgt hulp bij het plannen en het aanleren van leerstrategieën of pauzeren in het lokaal.

DSC 5326

De decaan

De decaan begeleidt jou bij verschillende keuzemomenten. De decaan voert gesprekken met jou zodat je een beeld krijgt van jouw studie- en beroepsmogelijkheden. Verder organiseert de decaan voorlichtingsavonden en een aantal manifestaties. De decaan heeft een eigen kamer waar je kunt binnenlopen voor een gesprek of voor het maken van een afspraak.

Dyslexie en dyscalculie

Heb jij dyslexie of dyscalculie? Dan kun je extra begeleiding krijgen. Kijk hier voor het protocol dyslexie en hier voor het protocol dyscalculie.

 

DSC 4964

Gezondheidsonderzoeken

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig te kunnen opgroeien. De gemeente waarin jullie wonen heeft onze afdeling Jeugdgezondheidszorg gevraagd kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) hierbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld door gezondheidsonderzoeken te doen en adviezen en vaccinaties te geven. Maar jullie kunnen ook tussendoor bij ons terecht. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen denken graag met jullie mee.

DSC 5096