Landstede Groep

Persoonlijke begeleiding

De coach en de leerlingbegeleider zijn er voor je persoonlijke begeleiding en om je te helpen bij persoonlijke problemen. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid. Samen vormen zij de de spil in jouw schoolloopbaan op het Vechtdal College Ommen.

De coach

De coach is er voor de meer persoonlijke begeleiding. Deze persoon is de spil in jouw schoolloopbaan op het Vechtdal College Ommen. De coach is op de hoogte van je studieresultaten, je persoonlijke situatie en je thuissituatie. Wil je even praten? De coach staat altijd open voor een gesprek, zowel met jou als samen met jou en je ouder(s)/verzorger(s).

De leerlingbegeleider/vertrouwenspersoon

Voor meer persoonlijke problemen kun je terecht bij de leerlingbegeleider. De leerlingbegeleider is een vertrouwenspersoon die samen met jou zoekt naar mogelijkheden om problemen te verwerken of op te lossen. Voorbeelden van problemen waarbij de leerlingbegeleider kan helpen, zijn: faalangst, ruzie, een dip op school of moeilijkheden thuis.
 
Je mag alleen of bijvoorbeeld met een vriend of vriendin langskomen. In een aantal gesprekken gaat de leerlingbegeleider samen jou na wat het probleem is, wat je eraan kunt doen en wat de leerlingbegeleider kan bijdragen. Eventueel volgt een verwijzing naar andere hulpverleners. Al onze leerlingbegeleiders zijn speciaal voor dit werk opgeleid.