Landstede Groep

Gezondheidsonderzoeken

Elk kind heeft het recht om gezond en veilig te kunnen opgroeien. De gemeente waarin je woont heeft de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD gevraagd kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) hierbij te ondersteunen. Bijvoorbeeld door gezondheidsonderzoeken te doen en adviezen en vaccinaties te geven. Maar je kunt ook tussendoor bij de GGD terecht. De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de GGD denken graag met je mee.

Veel ouder(s)/verzorger(s) kennen de GGD al van het consultatiebureau of de basisschool. In het voortgezet onderwijs komt de GGD in de tweede en vierde klas voor een gezondheidsonderzoek.

Als leerling krijg je van tevoren hierover informatie via de post. Op school vul je de digitale vragenlijst ‘Jij en je gezondheid’ in. Hierin staan vragen over gezondheid, eten, beweging, seks, roken, drinken en drugs maar ook of iemand lekker in zijn vel zit. Daarnaast meten en wegen we je.

Adviezen

Na het invullen van de vragenlijst krijg je meteen een paar adviezen. Je kunt doorklikken naar betrouwbare websites met informatie. Soms nodigen we je nog uit voor een gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Bijvoorbeeld omdat jij hier zelf om vraagt of naar aanleiding van de vragenlijst.

Chatten met de GGD

Speciaal voor jongeren is er de website www.jouwggd.nl. Hier staat informatie over gezondheid met onderwerpen als lichaam, eten, bewegen, seks, roken, alcohol en drugs. Jongeren kunnen op deze site ook chatten of mailen met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

Tussendoor een vraag?

Als ouder/verzorger weet u het beste hoe het met uw kind gaat. Maar twijfelt u ergens aan? Bel of mail ons. Of loop zonder afspraak binnen tijdens het inloopspreekuur! De tijden staan op onze website.

GGD, afdeling Jeugdgezondheidszorg
tel: 088-443 07 02 (op werkdagen)
e-mail: jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl
www.ggdijsselland.nl

Hoofdluis
Kijk hier voor meer info over hoofdluis.

Eikenprocessierups
Kijk hier en hier voor meer info over de eikenprocessierups.