Landstede Groep

Gezonde school

Onze school is een omgeving waar gezond kiezen gemakkelijk moet zijn, omdat dit bijdraagt aan jouw ontwikkeling. We kiezen voor een positieve aanpak, waardoor niemand zich buitengesloten of beoordeeld hoeft te voelen.

Gezond kiezen gaat over goed voor jezelf zorgen en niet over schoonheidsidealen. We vinden het belangrijk dat het aanbod in de kantine en automaten gezond is. In de lessen leer je over gezond gedrag en in de kantine kun je dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar.

Het Vechtdal College Ommen heeft al geruime tijd een gezond en gevarieerd aanbod in de schoolkantine en dat is de laatste jaren beloond met de Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie, de medezeggenschapsraad en onze ouderraad.

Leerlingen ook tevreden

Ook de leerlingen zijn tevreden over onze gezonde schoolkantine. Uit een enquête (in 2019) onder onze leerlingen blijkt dat leerlingen dat wij een gezonde schoolkantine hebben. De leerlingen zijn tevreden over het aanbod en het is betaalbaar. We kijken continu of we de schoolkantine nog aantrekkelijker kunnen maken in aanbod en uitstraling. Uiteraard zijn ideeën en tips welkom. Bekijk hier de resultaten.

Meer weten over ons beleid rondom de gezonde school? Kijk hier.