Landstede Groep

Vechtdal College Ommen blikt terug op een succesvol Open Huis
03-11-2023

Op donderdag 2 november opende het Vechtdal College Ommen de deuren voor het jaarlijkse Open Huis. En met succes! Honderden bezoekers uit Ommen en omstreken bezochten de school om kennis te maken met de school en het onderwijsaanbod. 

Het Open Huis bood de bezoekers een kans om het Vechtdal College Ommen van dichtbij te ervaren. Overdag konden de leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit Ommen en omgeving deelnemen aan diverse activiteiten, waarbij ze een glimp konden opvangen van ons onderwijs. Er waren onder andere presentaties en interactieve workshops.

Het personeel en heel veel leerlingen van Vechtdal College Ommen hebben hun uiterste best gedaan om de bezoekers te verwelkomen en al hun vragen te beantwoorden. Zo kwamen ze meer te weten over de verschillende vakken, buitenschoolse activiteiten en de ondersteuning die de school biedt aan de leerlingen. Daarnaast waren er leuke activiteiten zoals bruisballen maken bij scheikunde, een smaakfestival bij de afdeling dienstverlening en sleutelhangers maken bij techniek.

"Dit Open Huis was een mooie gelegenheid om te laten zien wat Vechtdal College Ommen te bieden heeft," zegt Edwin Blok, directeur van de school. "We zijn er trots op dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om ons te bezoeken en hopen dat ze enthousiast zijn door wat ze hebben gezien."

Het Vechtdal College Ommen streeft ernaar om een plek te zijn waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen, zich thuis voelen en hun potentieel kunnen benutten. Ze zijn verheugd dat zoveel mensen het Open Huis hebben bezocht en hopen dat zij een goed beeld hebben gekregen van wat de school te bieden heeft.