Landstede Groep

Bezoek aan brandweer Ommen
29-11-2023

Woensdag 29 november hebben we bij Dienstverlening & Producten klas 4, in het kader van de module 'Geüniformeerde Dienstverlening en Veiligheid', een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne in Ommen.

We werden ontvangen door Mathieu v/d Veen en Jan Wittenberg. Na een bakkie koffie of thee werden we getrakteerd op een mooie presentatie over verschillende interessante dingen; wat zijn precies de werkzaamheden van de brandweer? Wat gebeurt er voordat de brandweer ter plaatse is? Waarom zit het scheikundelokaal bij ons op het Vechtdal College op de plaats waar deze nu zit? Welke preventieve maatregelen zijn er genomen qua brandveiligheid bij ons op school? Etc. Uiteraard werden er ook vele vragen gesteld door de leerlingen waarop we een helder antwoord kregen.

Na de presentatie kregen we een rondleiding langs de verschillende voertuigen van de brandweer in Ommen. Tankwagens, een commandowagen, een hulpverleningsvoertuig, een busje, een bootje en nog vele andere voertuigen. Wat prachtig om te zien. Per voertuig kregen een korte uitleg van Jan en Mathieu en we mochten zelfs plaatsnemen in de voertuigen. Naast het bekijken van de voertuigen mochten we ook een ademluchtmasker en een echte brandweerhelm opzetten. Wat tof!

Aan het einde van de rondleiding vertelde Mathieu, op de plaats met drie kapotte auto's, wat dingen over het oefenen met het bevrijden van slachtoffers uit een auto na een ongeval.

Het was een zeer interessant en leuk bezoek. Mathieu en Jan, nogmaals dank!