Landstede Groep

Pluspunt

Heb je extra hulp nodig? Dan kun je terecht bij PlusPunt: een vaste plek op school waar we je opvangen en begeleiden. Je kunt hier aan de slag met je schoolwerk, hebt er gesprekken met je begeleider, krijgt hulp bij het plannen en het aanleren van leerstrategieën of pauzeren in het lokaal.

In PlusPunt leer je bijvoorbeeld vaardigheden waarmee je zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. Het doel van de begeleiding is het vergroten van jouw zelfredzaamheid. Er is altijd een begeleider aanwezig. Het begeleidingsteam van PlusPunt bestaat uit PlusPunt-begeleiders en zorgcoördinatoren.

Rustige plek
Leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en docenten zijn positief over de resultaten. Leerlingen vinden het erg fijn om een plek van rust te hebben op school waar zij terechtkunnen. Ouder(s)/verzorger(s) geven aan dat daardoor thuis ook meer rust is. Docenten merken dat leerlingen betere resultaten behalen en dat ook de reguliere leerlingen op deze manier meer aandacht krijgen en dus ook profiteren van de mogelijkheden van PlusPunt.