Landstede Groep
In Ommen is het
goed voor elkaar

Vechtdal College Ommen

Woon je in Ommen of omgeving en zoek je een middelbare school? Dan hoef je waarschijnlijk niet lang na te denken. Je gaat naar het Vechtdal College. Net als iedereen. Bij ons heb je het goed voor elkaar. Je leert in een modern schoolgebouw, volgt leuke lessen en wordt klaargestoomd voor een plek op de arbeidsmarkt die bij jou past.

School voor vmbo, havo en vwo

Het Vechtdal College in Ommen is een christelijke middelbare school voor vmbo, havo en vwo. Elke dag verwelkomen we zo’n 1300 leerlingen uit Ommen en omstreken. Dat onze school zo groot is, merk je eigenlijk niet. Binnen het gebouw heb je vooral les op je eigen verdieping. Hierdoor krijg je de begeleiding die je nodig hebt en haal je het beste uit jezelf.

DSC 4888

“Ik ben
blij met mijn keuze
voor deze school.“

Nu op het Vechtdal College Ommen

Onderwijs-anders-week (1)

17 mei 2023

Van maandag 22 mei tot en met vrijdag 26 mei is de onderwijs-anders-week.

Lees meer
Examen

Ervaringen van een examensurveillant

15 mei 2023

Recentelijk werd ik gevraagd of ik het Vechtdal College wilde assisteren bij surveilleren tijdens de examens.
Nauwelijks een helder idee hebbend, wat dat voor mij zou betekenen, zei ik: ja. En dat zit je achter zo'n 100 jonge ruggen, die allemaal van plan zijn er het beste van te maken. Ik had vervolgens 3 uur de tijd om hen te observeren en over deze groep wat te mijmeren. Zulke gebeurtenissen leiden dan nogal eens tot een gedicht of rijm.

Lees meer

Vakantieschool

14 maart 2023

Vakantieschool voor leerlingen die hun niveau Nederlands, Engels of Rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op hun (eind)examen of vervolgopleiding.

Lees meer
IMG 20230208 WA0009

havo/atheneum-5 naar de Eifel

9 februari 2023

Lees meer
IMG 20230127 WA0008

Internationale Herdenkingsdag Holocaust

27 januari 2023

Lees meer
Profielwerkstuk

Profielwerkstukavond

11 januari 2023

Dinsdagavond 10 januari was de profielwerkstukavond voor de leerlingen van havo-5 en vwo-6. Altijd spannend voor zowel leerlingen en hun familie, maar ook voor de begeleiders.

Lees meer