Landstede Groep

Welkom Oekraïnse leerlingen!
07-04-2022

Afgelopen woensdagmiddag hebben wij veertien kinderen uit Oekraïne mogen verwelkomen op onze school!

Een enthousiaste groep kwam met een bus uit Lemele onze kant op. De kinderen verblijven daar met hun families. Sommige leerlingen met complete gezinnen, anderen met gebroken gezinnen. Vanuit de school zullen we de leerlingen de aankomende weken een veilige plek met afleiding en vooral plezier aanbieden. De kinderen zijn tussen de 12 en 15 jaar oud, veel van hen komen uit Kiev of Odessa. Wij proberen zoveel mogelijk leuke en leerzame activiteiten te organiseren zodat zij hun gedachten even bij wat anders hebben. De leerlingen zijn hier immers niet voor niets.                             
Na een voorstelrondje hebben we wat gedronken onder het genot van een lekker gebakje! Daarna zijn we de school doorgelopen, de leerlingen reageerden hier ook erg enthousiast op. We hebben veel geleerd van elkaar en konden op creatieve manieren met elkaar communiceren! 
De leerlingen kregen een tas met allerlei schoolspullen. Potloden, pennen, schriften, een flesje, wat lekkers en wat leuks. Het was erg mooi en indrukwekkend om te zien hoe dankbaar deze leerlingen daarop reageerden.

‘Even a small light can brighten a dark space’.
Samen kunnen we met kleine gebaren veel betekenen voor deze jongeren!