Landstede Groep

kt1c op excursie
06-04-2022

De leerlingen van kt1c zijn op excursie geweest met de Proeftuin. Deze organisatie zorgt ervoor dat scholen buiten de regio deel kunnen nemen aan kunsteducatie.

De onderzoeksvraag die de leerlingen hadden opgesteld: ‘Hoe maak je een mooie foto met beweging in een Instagrammuseum?’


De leerlingen probeerden antwoord op de vraag te krijgen in The Upside Down in Amsterdam. Dat is een museum waar je volop mee kunt experimenteren. Zo konden leerlingen op een bakfiets door te fietsen, wind maken en daar een foto van maken of op een trampoline springen met leuke achtergrond. Verder waren er veel verschillende decors en speciale effecten waardoor de leerlingen bijzondere foto’s hebben kunnen maken.

Om nog meer te leren over decors zijn de leerlingen daarna naar Hilversum geweest. Daar mochten ze met de Hillywoodtour mee om te kijken naar alle grote decors en studio’s. Ze hebben enorme werkplaatsen gezien waar decors worden gemaakt en we hebben gezien waar ze worden opgeslagen. 

Dit allemaal met het doel om uiteindelijk zelf aan de slag te gaan en een decor te bouwen tijdens de beeldende vorming les. Leerlingen krijgen hierbij hulp van een echte decorbouwer; Bram Doyer. Hij heeft onder andere het decor van Mocro Maffia ontworpen. 

 

De leerlingen hebben veel geleerd en veel plezier gehad. Een super combinatie van een heel geslaagde excursie!